15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

40 de cazuri noi COVID-19, înregistrate în Olt în ultima zi

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la un total de 8.918 cazuri de infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale comunicate luni de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, numai în 24 de ore 40 de olteni au fost diagnosticați cu noul Coronavirus. Din fericire, nu s-a raportat niciun nou deces, însă avem și acum bolnavi internați în spitalele oltene cu același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cazurile nou confirmate cu noul Coronavirus, în ultima zi, în urma retestării pacienților internați în spital, care erau deja pozitivi, trei persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv. 

Dintre cele 8.918 îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, în Olt se înregistrează și 199 de decese ale unor persoane depistate cu infecția COVID-19, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave.

În privința ratei de incidență a infecțiilor cu virusul COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 1,05 în județul Olt și se află în zona verde, menținându-se tendința de scădere a acesteia.

Situația epidemiologică la zi

8.918 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

40 de cazuri noi înregistrate – trei angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, restul cu transmitere comunitară

7.878 cazuri externate vindecate

120 persoane internate, 23 fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

721 persoane aflate în izolare la domiciliu de la începutul pandemiei

705 persoane aflate în carantinare la domiciliu de la începutul pandemiei

22.182 persoane testate de la începutul pandemiei

199 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți