2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii care nu purtau mască și cei prezenți noaptea pe stradă nejustificat, amendați de forțele de ordine

- Advertisement -

Zonele aglomerate, centrele comerciale, dar și mijloacele de transport în comun, au continuat să fie verificate duminică cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii infecției COVID-19. Echipele mixte de control au constatat din nou nereguli, în urma legitimării a aproximativ 500 de persoane, 80 au fost amendate pentru nepurtarea măștii și nerespectarea interdicțiilor nocturne din intervalul orar 23:00 – 05:00.  

Cătălin FIRCOIU

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus.

La controalele desfășurate duminică au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate 108 de societăți comerciale, precum şi 53 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 500 de persoane, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 80 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 18.750 de lei, din care 76 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 17.750 de lei, și patru pentru nerepectarea interdicțiilor privind libera circulație în valoare de 1.000 de lei.

Autoritățile oltene recomandă tuturor locuitorilor județului să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți