19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi pentru zeci de olteni care au încălcat măsurile impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului Coronavirus

- Advertisement -

Oltenii continuă să nu respecte măsurile impuse în contextul stării de alertă și care au drept scop limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Doar într-o singură zi au fost amendate peste 80 de persoane cu aproximativ 10.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, dar și pentru ieșirea pe stradă, fără a avea declarație pe proprie răspundere, pe timpul nopții, între orele 23:00 – 05:00.

Cătălin FIRCOIU

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat şi luni activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 220 forţe de ordine au controlat zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun. În total, au fost verificate 86 de societăți comerciale, precum şi 35 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.340 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.800 de lei, din care 81 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 7.600 de lei, și trei pentru nerepectarea interdicțiilor privind libera circulație în cuantum de 2.200 de lei.

Autorităţile recomandă încă odată tuturor cetăţenilor din judeţul Olt să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți