17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt a depășit 9.000 de cazuri COVID-19. 63 de infecții și alte două decese, raportate doar într-o zi

- Advertisement -

Oltul a depășit cifra de 9.000 de cazuri de Coronavirus, mai exact de la începutul pandemiei s-au înregistrat 9.009 cazuri. Potrivit raportării de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică, 63 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost numai în ultima zi. Pe lângă aceste infecții, în județ sunt și acum bolnavi aflați în spital reconfirmați cu boala, dar și pacienți care pierd lupta cu acest virus. Doar în 24 de ore s-au mai comunicat încă două decese.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 63 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost zece persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

Totodată, sunt și 204 olteni diagnosticați cu COVID-19 care au încetat din viață, de la începutul pandemiei, decesele a doi dintre ei fiind anunțate miercuri de autoritățile centrale.

Decesele comunicate sunt ale unor bărbați fără comorbidități

Cei doi olteni ale căror decese au fost raportate miercuri sunt ale unor bărbați care nu aveau boli asociate. Unul dintre ei avea vârsta de 43 de ani și era din mediul rural, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în data de 12 decembrie, când a fost și confirmat cu virusul. Moartea sa a survenit pe 20 decembrie, cauzele fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19.

Celălalt bărbat avea 58 de ani și era din mediul urban. În data de 11 decembrie s-a internat tot la Spitalul Slatina, la patru zile de când a fost confirmat în urma unui test RT-PCR efectuat la domiciliu. Marți, 22 decembrie, acesta a murit, cauzele decesului stop cardiorespirator, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și infecția COVID-19.

Iar rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile continuă să rămână scăzută, fiind de 0,93 în județul Olt, care în prezent se situează în scenariul verde.

Cazurile la zi

9.009 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

63 de cazuri noi înregistrate – doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, restul cu transmitere comunitară

8.021 cazuri externate vindecate

98 persoane internate, din care 24 fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

686 persoane aflate în izolare la domiciliu de la începutul pandemiei

625 persoane aflate în carantinare la domiciliu de la începutul pandemiei

22.687 persoane testate de la începutul pandemiei

204 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți