8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tablete primite de la Ministerul Educației, distribuite elevilor din școlile oltene

- Advertisement -

Inspectoratul Școlar Județean Olt a intrat în posesia unei prime tranșe a tabletelor promise de Ministerul Educației și Cercetării, achiziționate prin Programul Operațional Creativitatea, iar acestea au fost deja distribuite către elevii din școlile oltene unde era mare nevoie având în vedere că în prezent cursurile se pot desfășura doar în sistem online, având în vedere că unitățile de învățământ sunt închise din cauza pandemiei de Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

Într-o primă etapă s-au primit 3.360 astfel de dispozitive dintr-un total de 7.740, acesta fiind numărul copiilor care ar trebui să intre în posesia tabletelor de la Ministerul Educației. Acestea au ajuns în depozitul Inspectoratului Școlar în urmă cu două săptămâni, iar până la sfârșitul săptămânii trecute au fost și distribuite unităților școlare.

Primii elevi care au intrat în posesia acestora sunt cei care nu aveau niciun astfel de dispozitiv cu ajutorul căruia ar fi putut intra să ia parte la cursurile desfășurate online.

Există unități de învățământ din mediul urban, dar și rural, în care în jurul a o sută de copii au avut nevoie de o tabletă, printre acestea numărându-se Școala Vădastra – 83, Liceul „Constantin Filipescu” Caracal – 150, Liceul „Matei Basarab” – 100, Școala „Mihai Eminescu” Corabia – 136, Școala „Virgil Mazilescu” Corabia” – 100, Școala Osica de Jos – 102 sau Școala Grădinari – 133.

Elevii de la școlile oltene ar urma să intre și în posesia diferenței de dispozitive promise de la minister, însă și a unui număr de alte 2.000 de tablete cu bani de la bugetul alocat de Ministerul Educației și Cercetării pentru ISJ Olt, care a organizat o licitație ce deocamdată este blocată din cauza unei contestații depusă de un ofertant.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți