19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 50 de olteni, amendați pentru că nu purtau masca de protecție

- Advertisement -

Forțele de ordine au intensificat și în prima zi de Crăciun activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În jur de 1.500 de persoane au fost legitimate, iar aproape 50 de olteni prinși că nu purtau mască de protecție au fost amendați, cuantumul contravențiilor fiind de peste 6.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

Polițiștii, împreună cu jandarmii, pompierii, polițiștii locali, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, sub autoritatea Prefecturii Olt, au verificat zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Peste 260 de forțe de ordine au participat la acțiuni, fiind controlate 115 societăți comerciale, precum şi 53 de mijloace de transport persoane. Totodată, autoritățile au legitimat aproximativ 1.450 de persoane. Pentru abaterile constatate, au fost date 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 6.100 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Forțele de ordine recomandă încă odată locuitorilor județului Olt să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți