4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 45 de cazuri COVID-19 și două decese, anunțate sâmbătă. 9.179 îmbolnăviri până a doua zi de Crăciun

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat din nou o creștere a cazurilor de Coronavirus. 45 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 s-au raportat a doua zi de Crăciun, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.179. Pe lângă aceste cazuri noi, județul Olt are și acum bolnavi aflați în spital reconfirmați cu boala, în ultima zi fiind comunicate și două decese. Cifrele oficiale ale autorităților centrale mai arată că incidența cumulată în ultimele două săptămâni se situează tot sub o infecție COVID-19 la 1.000 de persoane.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 45 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost trei persoane reconfirmate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, din totalul celor 9.179 olteni infectați, sunt 209 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor suferind și de alte probleme medicale grave. Sâmbătă s-au comunicat, din păcate, două dintre aceste decese.

Decesul 208: un bărbat de 76 de ani, din mediul rural

Data internării: 22 decembrie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea spitalicească suport COVID-19 din județul Olt

Data confirmării: 23 decembrie

Data deces: 24 decembrie, cauze stop cardiorespirator,  bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută, infecție COVID-19

Comorbidități: hematom subdural operat în urmă cu patru ani, hipertensiune arterială

Decesul 209: un bărbat, în vârstă de 61 ani, din mediul urban

Data internării: 9 decembrie la Spitalul Caracal

Data confirmării: 10 decembrie

Data deces: 25 decembrie, cauze stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie, infecție COVID, fără comorbidități

La ora actuală statisticile oficialilor mai arată că rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,87, Oltul situându-se în scenariul verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți