7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două decese și încă 32 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, raportate la început de săptămână

- Advertisement -

O nouă zi, o altă creștere a cazurilor de Coronavirus raportate de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică în Olt. Nu mai puțin de 32 de îmbolnăviri noi cu virusul COVID-19 au fost comunicate la început de săptămână de oficiali, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al infecțiilor a ajuns la 9.253. În continuare avem și bolnavi care primesc tratament de specialitate în spital și au rezultat pozitiv la retestare, iar județul apare și pe lista deceselor, doi olteni pierzând lupta cu boala.

Cătălin FIRCOIU

Distinct de cele 32 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost cinci persoane reconfirmate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, sunt și 211 persoane din Olt care au fost diagnosticate cu COVID-19 și au încetat din viață, de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. În ultima zi, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat două decese din cauza Coronavirusului.

Unul dintre ele este al unei femei de 82 de ani, din mediul urban, care pe 17 decembrie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ, cu două zile înainte fiind confirmată cu SARS-CoV-2 în urma unui test RT-PCR efectuat la domiciliu. Din păcate, în a doua zi de Crăciun, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonir și infecție COVID-19, ca și comorbidități având fibrilație atriala permanentă cu alură ventriculară rapidă, demență Alzheimer și insuficiență renală extrinsecă. Celălalt deces este tot al unei femei, în vârstă de 76 de ani, din mediul urban, care în Ajunul Crăciunului s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ziua următoare a fost confirmată cu virusul, iar în a doua zi de Crăciun a fost transferată la Spitalul Caracal. În ziua de Sfântul Ștefan, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiac, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID-19, bolile asociate pe care le mai avea fiind diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă clasa II NYHA, obezitate grad II și insuficiență renală.

La ora actuală, județul Olt are în continuare scăzută rata de incidență a cazurilor COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, fiind de 0,81, situându-se astfel în zona verde.

Situația epidemiologică la zi

9.253 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

32 cazuri noi – un angajat Spitalul Municipal Caracal, restul cu transmitere comunitară

8.389 cazuri declarate vindecate

95 persoane internate, din care 14 pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

558 persoane aflate în izolare la domiciliu

537 persoane aflate în carantinare la domiciliu

23.188 persoane testate de la începutul pandemiei

211 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți