10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina, solicitare la Guvern. Procedurile pentru construirea centurii mediene, reluate

- Advertisement -

Un proiect de hotărâre prin care Primăria Slatina solicită Guvernului României trecerea în administrare a unei suprafețe de teren pe unde va urma să treacă centura mediană de ocolire a municipiului reședință a județului Olt a fost aprobat la început de săptămână de consilierii locali slătineni. Este vorba despre 81 de hectare de teren care aparțin Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor ce ar urma să treacă în domeniul public al Slatinei.

Cătălin FIRCOIU

Realizarea centurii mediene este proiectul ambițios de infrastructură al municipalității, construcția acestei șosele urmând a face legătura dintre cele două zone industriale ale urbei și va contribui la fluidizarea traficului, mai ales a celui greu, spune Emil Moț, primarul Slatinei.  

„Construirea unei șosele care să scoată traficul greu din oraș este în continuare o prioritate pentru municipalitatea slătineană. Pentru a realiza acest obiectiv, am inițiat un proiect de hotărâre care a fost aprobat de consilierii locali, prin care solicităm Guvernului trecerea unei suprafețe de 81 de hectare din administrarea Ministerului Mediului în domeniul public al Slatinei. Centura mediană, cel mai ambițios proiect de infrastructură al Primăriei Slatina, va lega cele două zone industriale din municipiu și va contribui la fluidizarea traficului rutier în zonă”, a declarat edilul.

Investiția, a cărei valoare este de peste 70 milioane de lei, va fi realizată cu bani de la bugetul local al Slatinei, drumul, cu o bandă jumătate pe sens, urmând a avea lungimea de 5,6 kilometri și lățimea de 10 metri. Centura mediană a oraşului porneşte din șoseaua care duce către Pitești, din zona ALRO, și ajunge în zona industrială de pe strada Drăgănești, pentru ca apoi să ajungă în Drumul Expres. Șase parcări pentru TIR-uri și alte mașini de marfă urmează a fi dispuse pe acest traseu, fiind eliberate astfel străzile Cireașov, Pitești și Drăgănești, care la momentul actual sunt sufocate autovehiculele de mare tonaj.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți