14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Incendiu de casă la Curtișoara. Doi bătrâni au suferit atac de panică

- Advertisement -

Un incendiu a izbucnit, în după-amiaza primei zile a Noului An, la o locuință din comuna Curtișoara, doi bătrâni suferind atac de panică și necesitând acordarea primului ajutor. Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit pentru a stinge focul.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile dintr-un dormitor, cu posibilitate de propagare la celelalte camere. Pompierii au localizat rapid incendiul și au limitat propagarea acestuia la întreaga locuință.

„Paramedicii SMURD au asistat la locul evenimentului două persoane, o femeie, în vârstă de 86 de ani și un bărbat, în vârstă de 71 de ani, proprietarul locuinței, ambele cu atac de panică. Acestea au refuzat transportul la spital. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ două ore”, a spus reprezentantul ISU. În urma incendiului au ars aproximativ 50 de metri pătrați de acoperiș și bunurile dintr-o cameră de locuit.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost amplasarea materialelor ușor combustibile în apropierea sobei, respectiv câteva haine puse la uscat, potrivit pompierilor.

Reprezentanții ISU reamintesc cetățenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând mai multe reguli:

– nu lăsați haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

– nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– nu lăsați ușa sobei deschisă;

– nu supraîncălziți soba.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți