17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șeful Postului de Poliție Morunglav, implicat în accidentul de la Șopârlița, a încetat din viață

- Advertisement -

Unul dintre cei doi polițiști implicați în accidentul produs în dimineața primei zile a Noului An, pe Drumul Național 64, în comuna Șopârlița, a murit în dimineața zilei de sâmbătă. Este vorba despre Fănel Nițu, în vârstă de 49 de ani, șeful Postului de Poliție Morunglav.

Omul legii, împreună cu colegul său, de 36 de ani, șef al Postului de Poliție Bârza, care se aflau în echipajul de poliție ce a intrat în coliziune față spate cu o ambulanță care transporta un pacient violent, au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, suferind fracturi la picioare, iar la unitatea medicală au fost supuși unor intervenții chirurgicale, dar și internați.

Din păcate, în dimineața zilei de sâmbătă, șeful Poliției Morunglav a încetat din viață, moartea acestuia fiind deplânsă de colegi.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt deplânge stingerea din viață a colegului nostru, Nițu Fănel, în vârstă de 49 de ani, din cadrul Postului de Poliție Morunglav. Vestea cumplitului accident de circulaţie din prima zi a acestui an ne-a zguduit pe toți şi ne-a încărcat inimile de durere, tristețe și compasiune. De-a lungul carierei, cu o experiență de 25 de ani, colegul nostru a îndeplinit activități în domeniul ordinii publice, iar pentru zece ani a fost șeful Postului de Poliție Morunglav. Pe această cale, aducem un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg, trecerea sa în neființă reprezentând o mare pierdere pentru instituția noastră. Poliția Olt transmite familiei îndurerată sincere condoleanţe şi o asigurăm de profunda noastră compasiune. Drum lin spre eternitate!”, este mesajul transmis de colegii omului legii.

Echipaj cu cei doi polițiști și un echipaj al cadrelor medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt erau în misiune comună, aceștia ducând la spital o persoană recalcitrantă.

„În urma unui apel prin 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Olt, au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant. Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, șoferul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil ușor umed”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În total, cinci persoane au fost implicate în eveniment, respectiv doi polițiști de la Secția de Poliție Rurală Bobicești, unul fiind șeful Postului Morunglav și celălalt șeful Postului Bârza, o asistentă medicală, un ambulanțier și pacientul violent.

Echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, toate fiind conștiente, oamenii legii fiind cel mai grav răniți.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți