10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Preotul din Bârza, care a lovit mortal cu mașina un tânăr de 15 ani, ar fi încercat să scape de unele probe de la locul accidentului

- Advertisement -

Bărbatul de 57 de ani, preotul paroh din satul Braneț al comunei Bârza, care în seara zilei de sâmbătă a provocat accidentul mortal din localitatea Bobicești, în urma căruia un adolescent de 15 ani, din comună, și-a pierdut viața este cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni. Una dintre ele este cea privind scăparea de unele probele de la locul producerii evenimentului rutier, potrivit polițiștilor rutieri.

În prezent fața bisericească este anchetată în stare de libertate, pe numele său fiind întocmit dosar de cercetare penală.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Părintele era în stare avansată de ebrietate în momentul în care a lovit cu mașina tânărul ce circula pe marginea drumului în calitate de pieton, bărbatul mai având de parcurs doar un kilometru până a ajunge la locuința sa din Bobicești, după ce a fost cu Boboteaza.

Sursă video: Esențial 24 YouTube

Accidentul a fost anunțat prin apelul de urgență 112.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș s-au deplasat la locul accidentului și din primele cercetări au stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 57 de ani, din comuna Bârza, și un pieton, în vârstă de 15 de ani, din comuna Bobicești. Din păcate, minorul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,45 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, spune reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți