165 de cadre medicale din spitalele oltene, vaccinate anti COVID-19 în prima zi de imunizare

Etapa I de vaccinare împotriva noului Coronavirus a debutat luni și în Olt, iar în prima zi s-au imunizat 165 de cadre medicale. Cele mai multe imunizări s-au realizat în rândul personalului medico-sanitar de la Spitalul Județean de Urgență Slatina – 55 și Spitalul Municipal Caracal, unitatea suport COVID-19 din județ – 55, urmate de cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Corabia – 30 și Spitalul Orășenesc Balș – 25.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, asistenta Gabriela Gogiu, în urma vaccinării nu au fost înregistrate reacții adverse. „Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară si necondiționată”, a spus reprezentantul instituției.

Primele doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, respectiv 975, au ajuns la începutul acestei săptămâni în județul Olt și a fost distribuit celor patru centre de vaccinare (cele din spitalele Slatina, Caracal, Balș și Corabia n.r.) pentru desfășurarea campaniei de vaccinare anti COVID-19, ocazie cu care vor fi imunizate persoanele care se încadrează în prima etapă de vaccinare.

Pentru vaccinarea întregii populații din județ au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva noului Coronavirus în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate tot atâtea grupe populaționale: persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat (etapa I); populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale (etapa II); populația generală (etapa III).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<