8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt, un ultim omagiu pentru polițistul decedat în urma accidentului de la Șopârlița

- Advertisement -

Trecerea în neființă a lui Fănel Nițu, în vârstă de 49 de ani, șeful Postului de Poliție Morunglav, i-a șocat pe cei dragi, pe simplii oamenii care l-au cunoscut, pe cei care nu au interacționat deloc cu el, dar și pe colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. După ce luni omul legii a fost condus pe ultimul drum, fiind înmormântat cu onoruri militare în noul cimitir din orașul Balș, polițiștii olteni au dorit să-i aducă acestuia un ultim omagiu.

Eveimentul a avut loc la ora prânzului, a anunțat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt: „Astăzi (marți nr.), la ora 12:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au ținut un moment de reculegere în memoria colegului lor Fănel Nițu, care a trecut la cele veșnice. Pe această cale, a fost adus un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg, trecerea sa în neființă reprezentând o mare pierdere pentru instituția noastră. Drum lin, camarade!”.

Fănel Nițu avea o vechime de 25 de ani în Poliție, lucrând la ordine publică, iar de zece ani era șeful Postului de Poliție Morunglav. Era la datorie, împreună cu colegul său, Daniel Marin Bărbulescu de 36 de ani, șeful Postului de Poliție Bârza, în dimineața zilei de 1 ianuarie când echipajul lor de poliție a fost implicat în gravul accident rutier produs pe Drumul Național 64, în zona comunei Șopârlița. Autospeciala a intrat în coliziune față spate cu un echipaj de cadre medicale al Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Împreună duceau la spital o persoană recalcitrantă, evenimentul fiind anunțat prin 112.

„În urma unui apel prin 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Olt, au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant. Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, șoferul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil ușor umed”, spunea atunci Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. În total, cinci persoane au fost implicate în evenimentul rutier, respectiv șefii posturilor de poliție Morunglav și Bârza, o asistentă medicală, un ambulanțier și pacientul violent. Echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, toate fiind conștiente, oamenii legii fiind răniți foarte grav.

Polițiștii au suferit fracturi la picioare, dar și alte leziuni, iar la unitatea medicală au fost supuși unor intervenții chirurgicale și internați. Din păcate, sâmbătă dimineața, șeful Postului de Poliție Morunglav, a murit, șeful Poliției Bârza fiind în continuare internat în spitalul slătinean.

Celălalt polițist are nevoie de sânge

Este conștient, dar este în continuare în stare gravă. Este vorba despre Daniel Marin Bărbulescu, celălalt polițist rănit în accidentul de la Șopârlița, iar acum are nevoie de sânge, grupa sa fiind 0, având în vedere că urmează a fi supus unei noi operații. Rudele fac apel la semeni pe mai multe pagini de socializare. „Dragi prieteni, neni are nevoie de noi mai mult ca oricând. Care știți că aveți grupa de sânge 0 și puteți dona, vă rog din suflet să o faceți la Centrul de Transfuzii Sanguine din Slatina, cu mențiunea Daniel Marin Bărbulescu. Cei care nu aveți posibilitatea de transport, nu vă faceți probleme – asigur transport. Vă mulțumesc din suflet!”, este mesajul transmis de Ana Maria, o nepoată a șefului de post de la Bârza.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți