3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Preotul de la Braneț, care a accidentat mortal un pieton, arestat preventiv

- Advertisement -

UPDATE: Miercuri după-amiază, părintele Negrea Florian Uțoiu din Braneț a fost arestat preventiv. Procurorii bălșeni l-au prezentat în fața magistraților Judecătoriei Balș cu propunerea de arestare preventivă, pe numele său fiind emis mandat pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea oficială: Negrea Florian Uțoiu, preotul de 57 de ani de la Parohia Braneț, comuna Bârza, care în seara zilei de sâmbătă a lovit mortal cu autoturismul un adolescent de 15 ani, din comuna Bobicești, a fost reținut de polițiștii rutieri din Balș. Fața bisericească se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul accidentului și chiar ar fi încercat să șteargă unele probe de la locul producerii acestuia, spun oamenii legii.

Părintele Uțoiu de la Braneț este cercetat penal pentru comiterea a trei fapte, iar miercuri urmează a fi prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, în vederea dispunerii măsurilor legale.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș au reținut pentru 24 de ore bărbatul, de 57 de ani, din comuna Bîrza, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de mâine (miercuri n.r.) să fie prezentat procurorilor cu propuneri legale”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Tânărul accidentat mortal de preot circula pe marginea drumului, în calitate de pieton, bărbatul mai având de parcurs cu mașina doar un kilometru până să ajungă acasă, după ce a fost cu Boboteaza.

Evenimentul rutier a fost anunțat prin apelul de urgență 112.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș s-au deplasat la locul accidentului și din primele cercetări au stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 57 de ani, din comuna Bârza, și un pieton, în vârstă de 15 de ani, din comuna Bobicești. Din păcate, minorul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,45 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, spunea reprezentantul IPJ la data producerii accidentului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți