7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cutremur de 4 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona comunei Gârcov

- Advertisement -

Un cutremur mediu de suprafață, cu magnitudinea 4 grade pe scara Richter, a avut loc miercuri noaptea, în jurul orei 01:50, având epicentrul într-o zonă mai puțin cunoscută pentru producerea unor astfel de fenomene, respectiv comuna olteană Gârcov. Acesta a durat doar câteva secunde și a fost resimțit în mai multe localități din zona de sud a județului Olt, cea mai apropiată fiind orașul Corabia, dar și din Bulgaria.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că acest cutremur s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

„În ziua de 6 ianuarie 2021, la ora 01:50:34 (ora locală a României), s-a produs în Oltenia, Olt, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 10 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88 kilometri Sud Est de Craiova, 110 kilometri Vest de Ruse, 121 kilometri Sud de Pitesti, 140 kilometri Sud Vest de București, 158 kilometri Nord Est de Sofia, 172 kilometri Sud Vest de Ploiești, 180 kilometri Nord de Plovdiv, 223 kilometri Sud de Brașov, 224 kilometri Est de Nis, 228 kilometri Sud de Sibiu”, transmit reprezentanții institutului.

Din informațiile primite de la prefectul de Olt Florin Homorean, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în urma cutremurului nu s-au înregistrat pagube în localitățile oltene apropiate de epicentrul acestuia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți