15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 290 de olteni, printre care și salvatori ISU, imunizați împotriva Coronavirusului. A apărut și prima reacție adversă

- Advertisement -

Etapa I de vaccinare anti COVID-19 a continuat și marți în județul Olt, când au fost efectuate alte 290 de imunizări, o parte dintre acestea fiind realizate și în rândul salvatorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În urma acestor vaccinări a apărut și o reacție adversă, fiind vorba de una de tip alergic.

La centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din Olt, au fost realizate cele mai multe imunizări în a doua zi de desfășurare a acestei campanii. Astfel, din totalul de 290 vaccinări, la Spitalul Caracal au fost realizate 115, la Spitalul Județean de Urgență Slatina – 80, la Spitalul Orășenesc Corabia – 60 și la Spitalul Orășenesc Balș – 35.

În urma imunizărilor a apărut și o primă reacție adversă, de la începutul săptămânii fiind vaccinate 455 de persoane. „A fost înregistrată o reacție adversă de tip alergic. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie – prima administrare a ajuns la 455. Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară și necondiționată”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt.

Dintre cele 290 de imunizări, 40 au fost în rândul pompierilor și s-au realizat la centrele din Slatina, Caracal și Corabia. În total, o sută de pompieri se vor vaccina împotriva Coronavirusului până la joi. „Începem anul cu speranța că revenirea la viața normală va fi mai rapidă cu ajutorul vaccinului împotriva COVID-19. Astăzi, mâine și poimâine sunt planificați pentru vaccinare primii 100 de pompieri din cadrul ISU Olt”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Primele doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, respectiv 975, au ajuns la începutul acestei săptămâni în Olt și a fost distribuit celor patru centre de vaccinare care deja funcționează în județ, respectiv cele din spitalele Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Pentru vaccinarea întregii populații din județ au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva noului Coronavirus în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate tot atâtea grupe populaționale: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți