11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

755 de olteni, imunizați până acum în etapa I de vaccinare anti COVID-19

- Advertisement -

Vaccinarea împotriva noului Coronavirus din cadrul primei etape continuă și în județul Olt, numărul celor care s-au imunizat până în prezent ajungând la 755.

În data de 6 ianuarie 2021 s-au mai vaccinat anti COVID-19 alți 320 de olteni, cele mai multe imunizări fiind realizate la nivelul centrului înființat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județul Olt, respectiv 135. La centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost 95 de imunizați, la cel de la Spitalul Orășenesc Balș – 35 și la Spitalul Orășenesc Corabia – 55.

Asistenta Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, a declarat că s-a înregistrat din nou o reacție adversă la unul dintre oltenii vaccinați, aceasta încadrându-se în reacțiile generale. Cu imunizările realizate în ziua de Bobotează, sunt 755 de persoane care s-au vaccinat înpotriva virusului SARS-CoV-2. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie, prima administrare, este de 755. Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară și necondiționată”, spune reprezentantul DSP.

Primele doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, respectiv 975, au ajuns la începutul acestei săptămâni în Olt și a fost distribuit celor patru centre de vaccinare care deja funcționează în județ, respectiv cele din spitalele Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Pentru vaccinarea întregii populații din județ au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Imunizarea se realizează în trei mari etape, respective etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți