10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cine sunt laureații galei organizată de Primăria Slatina cu prilejul împlinirii a 653 de ani de la prima atestare documentară

- Advertisement -

Orașul Slatina împlineşte 653 de ani de la prima atestare documentară în data de 20 ianuarie 2021, evenimentul fiind unul important în istoria localităţii. Iar în ultimii ani, pentru a omagia trecutul de secole al Slatinei, Primăria și Consiliul Local organizează premierea în cadrul „Galei Laureaților”. În acest an, evenimentul a ajuns la ediția a V-a, iar în cadrul acestuia se vor decerna premii și diplome pentru elevi, sportivi, profesori și antrenori care s-au evidențiat în activitatea lor și premii de fidelitate pentru familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2020. Pentru organizarea întregii manifestări și acordarea celor peste 900 de premii s-au alocat 400.000 de lei, iar zilele acestea Primăria Slatina a dat publicității și lista câștigărilor, care, din cauza pandemiei de Coronavirus, nu vor mai fi premiați în cadru festiv și aceștia le vor ridica de la Direcția Generală Economică.

Care sunt categoriile de premii acordate

Premii pentru elevi

Burse de merit

Premiu special, în valoare de 100 lei/elev pentru interpreti individuali, formaţii artistice aparţinând unităţilor de învăţământ, premiaţi la concursuri naţionale/internaționale şi activităţi educative naţionale/internaționale precum și elevii premiați în concursurile naționale/internaționale de activități extrașcolare.

Premiu de excelenţă, în valoare de 7.000 lei/disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2020 locul I respectiv medalie de aur la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

Premiu de excelenţă, în valoare de 3.000 lei/disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2020 locul II respectiv medalie de argint la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

Premiu de excelenţă, în valoare de 1.500 lei/disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2020 locul III respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

Premiu de excelenţă, în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2020, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

Premii pentru sportivii de performanţă premiaţi la Competiţiile Naţionale care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ/cluburi afiliate la Federaţiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român (Guvernul României prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice).

Premii la Campionate Naţionale

Premiul I, în valoare de 250 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar.

Premiul II, în valoare de 200 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar.

Premiul III, în valoare de 150 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale şi la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar.

Premiul de performanță în echipă în valoare de 220 lei/sportiv, persoană (staff) acordat pentru întreaga activitate sportivă în sportul de performanță și pentru atingerea obiectivelor cluburilor în Ligile Naționale (în funcție de sportul olimpic practicat).

Premii pentru profesori si antrenori

Premii acordate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2020, în valoare de 1.040 lei/familie

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți