Continuă vaccinarea anti COVID-19 în Olt. Peste 1.100 de persoane imunizate

Imunizarea împotriva noului Coronavirus a continuat și în ziua de Sfântul Ion, în cele patru zile de la începutul campaniei fiind vaccinați peste 1.100 de oltenei.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Olt, în data de 7 ianuarie, în cadrul etapei I de vaccinare anti COVID-19 s-au efectuat 385 de imunizări, cele mai multe fiind în continuare la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ, respectiv 135. Vaccinări au fost realizate și în celelalte trei centre funcționale la ora actuală, și anume 115 la Spitalul Județean de Urgență Slatina, 80 la Spitalul Orășenesc Balș și 55 la Spitalul orărșenesc Corabia.

Datele arată că până acum s-au vaccinat 1.155 de olteni. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie, prima administrare, este de 1.155. Numărul total de reacții adverse de la începutul campaniei de vaccinare este de două. Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară și necondiționată”, a spus asistenta Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP.

Iar de la începutul săptămânii și până acum, pe lângă cele 975 de doze de vaccin primite, miercuri a mai sosit o nouă tranșă de 650. Astfel, din totalul de 1.625 doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, s-au administrat până în prezent 1.155. Autoritățile oltene au declarat că în funcție de programările făcute o să fie solicitate în continuare și alte doze de vaccin.

Toate aceste doze au fost distribuite celor patru centre de vaccinare care deja funcționează în județ, respectiv cele din spitalele Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Pentru vaccinarea întregii populații din Olt au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești. Imunizarea se realizează în trei mari etape, fiind vorba de tot atâtea categorii: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<