Inspecția Muncii a amendat un vânzător de articole pirotehnice

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au participat, în perioada 2 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021 la acțiunea derulată la nivel național privind verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice. În acest sens, Inspecția Muncii a efectuat 11 controale, un comerciant de astfel de obicete fiind sancționat cu 2.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis de ITM Olt, principalul obiectiv al acțiunilor a fost acela de a identifica și de a verifica agenții economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare. Astfel, inpectorii de muncă, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au efectuat o serie de controale la vânzători de astfel de obiecte.

În total, au avut loc 11 controale în județ, în urma cărora au fost dispuse 12 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, 11 fiind avertismente și o amendă în valoare de 2.000 lei. Contravenția a fost dată pentru comercializarea articolelor pirotehnice fără respectarea reglementărilor tehnice și a instrucțiunilor producătorilor, fiind astfel încălcate prevederile articolului 30 din Legea 126 din anul 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<