20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Inspecția Muncii a amendat un vânzător de articole pirotehnice

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au participat, în perioada 2 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021 la acțiunea derulată la nivel național privind verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice. În acest sens, Inspecția Muncii a efectuat 11 controale, un comerciant de astfel de obicete fiind sancționat cu 2.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis de ITM Olt, principalul obiectiv al acțiunilor a fost acela de a identifica și de a verifica agenții economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare. Astfel, inpectorii de muncă, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au efectuat o serie de controale la vânzători de astfel de obiecte.

În total, au avut loc 11 controale în județ, în urma cărora au fost dispuse 12 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, 11 fiind avertismente și o amendă în valoare de 2.000 lei. Contravenția a fost dată pentru comercializarea articolelor pirotehnice fără respectarea reglementărilor tehnice și a instrucțiunilor producătorilor, fiind astfel încălcate prevederile articolului 30 din Legea 126 din anul 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți