15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

335 de olteni imunizați împotriva noului Coronavirus, în ziua cinci a campaniei de vaccinare

- Advertisement -

Etapa I de vaccinare anti COVID-19 continuă în Olt, iar în a cincia zi de derulare a campaniei în județ au mai fost realizate încă 335, iar la ora actuală numărul imunizărilor este de aproximativ 1.500.

Dintre cele 335 vaccinări efectuate vineri, cele mai multe au fost la centrul de la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județul Olt, respectiv 125, urmat de centrul de la Spitalul Județean de Urgență Slatina – 115, Spitalul Orășenesc Balș – 50 și Spitalul Orășenesc Corabia – 45.

În total, s-au realizat 1.490 de imunizări, iar în urma vaccinărilor din data de 8 ianuarie trei olteni au avut reacții adverse generale, comune și minore. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie, prima administrare, este de 1.490. Numărul total de reacții adverse de la începutul campaniei de vaccinare este de cinci. Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită,  voluntară și necondiționată”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt.

Până în prezent, în județ au ajuns 1.625 de doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, toate acestea fiind distribuite celor patru centre de vaccinare care deja funcționează în Olt, respectiv cele din spitalele Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Pentru vaccinarea întregii populații din județul Olt au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești. Imunizarea se realizează în trei mari etape, fiind vorba de tot atâtea categorii: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți