7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

58 de cazuri noi COVID-19 și un deces în Olt, comunicate într-o singură zi

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la un total de 9.846 de cazuri de infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, numai în ultimele 24 de ore au fost 58 de olteni diagnosticați cu noul Coronavirus. Din păcate, a mai fost comunicat un deces, dar și bolnavi internați în spital cu același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19.

Oficialii anunță că, distinct de cazurile nou confirmate cu noul Coronavirus, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi 16 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Iar dintre cei 9.846 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 222 care au pierdut lupta cu boala, majoritatea acestora având însă și alte probleme medicale grave. Ultimul deces a fost comunicat sâmbătă, fiind vorba de o femeie, în vârstă de 75 ani, din mediul urban. Pe 5 ianuarie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal,  unitatea medicală suport COVID din Olt și ziua următoare confirmată. Din nefericire, pe 7 ianuarie a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19, ca boli asociate având diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială clasa II/III, insuficiență cardiacă congestivă clasa II, insuficiență venoasă cronică și insuficiență cerebrală vestibulară.

În privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 0,84 la mia de locuitori în județul Olt și se află în zona verde, la fel ca și alte 15 județe ale țării.

Situația epidemiologică la zi

9.846 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

58 de cazuri noi înregistrate – toate cu transmitere comunitară

85 de persoane internate, 22 fiind pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

502 persoane aflate în izolare la domiciliu de la începutul pandemiei

518 persoane aflate în carantinare la domiciliu de la începutul pandemiei

25.221 persoane testate de la începutul pandemiei

222 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți