7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat a murit în urma unui incendiu de casă produs la Vâlcele

- Advertisement -

Doi soți, de 67, respectiv 65 de ani, din comuna Vâlcele, au ajuns la spital după ce locuința lor a fost cuprinsă, sâmbătă dimineața, de un incendiu puternic. Din păcate, câteva ore mai târziu bărbatul a încetat din viață.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit la fața locului și, potrivit lui Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, la sosirea echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din patru camere de locuit și un hol.

Proprietarii locuinței, un bărbat, în vârstă de 67 de ani și o femeie, în vârstă de 65 de ani, au fost asistați medical de echipajul SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și transportați la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, conștienți, cu arsuri de gradul II și III pe aproximativ 60 la sută din suprafața corporală. Din nefericire, bărbatul a decedat la câteva ore după ce a fost dus la unitatea medicală și internat pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă. Soția sa este și ea la ATI Slatina, având arsuri pe aproximativ 20 – 25% din suprafața corpului și, pentru că mai are și alte probleme de sănătate, se încearcă transferul acesteia la un alt spital.  

Pompierii au reușit să localizeze incendiul în scurt timp și au limitat propagarea acestuia la trei camere de locuit și o baie. Intervenția a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars aproximativ 120 de metri din acoperișul casei și bunurile din patru camere de locuit și un hol, cauza probabilă a izbucnirii acestuia fiind un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al locuinței.

Reprezentanții ISU Olt reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice. Orice modificare a acesteia se va executa numai cu personal autorizat;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când prezintă defecțiuni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți