14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevi de la Colegiul Minulescu din Slatina, competitori în proiectul internațional „Porți verzi”

- Advertisement -

Mai mulți elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din municipiul Slatina sunt implicați în această perioadă în proiectul internațional „Porți verzi”. Este al doilea an consecutiv când echipajul „Cutezătorii”, coordonat de profesor învățământ primar Alexandra Corbeanu, reprezintă unitatea de învățământ olteană la acest eveniment, respectiv la Secțiunea „Datini de Crăciun”.

Competiția a debutat pe 3 decembrie 2020 și urmează a se încheia pentru elevii slătineni pe 20 ianuarie 2021, când echipajul „Cutezătorii” își va afla punctajul obținut, așa cum o vor face și alți elevi de la școli din mai multe țări europene, precum Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croația, Slovenia și Austria, implicate în proiectul internațional „Porți verzi”.

Elevii de la Colegiul Minulescu Slatina s-au bucurat de succes încă de la ediția anterioară a manifestării, obținând atunci un bine meritat premiu II, care a constat printre alte și într-o tabără ce urma a avea loc în Croația, însă din cauza pandemiei de Coronavirus, aceasta a fost anulată. Având în vedere experiența acumulată, acum echipajul „Cutezătorii” vrea să câștige locul I, spune coordonatorul.

„Proiectul internațional «Porți verzi», în care suntem implicați pentru al doilea an consecutiv, se adresează elevilor cu vârste între 9 și 15 ani și se desfășoară în colaborare cu Fundația Europeană de Tineret pentru Ungaria. Scopul său este de a face din tânăra generație oamenii de mâine ai Planetei Pământ, dezvoltându-le spiritul creștin și civic. La ediția anterioară, echipajul alcătuit din 12 elevi ai CN «Ion Minulescu» a obținut premiul al doilea în cadrul competiției ce s-a desfășurat în Europa Centrală și de Est. Acesta a constat în diplome și o tabără de șapte zile în Croația, care, din păcate, a fost anulată din cauza pandemiei. Anul acesta, în urma experienței acumulate, echipajul și-a propus obținerea premiului întâi”, a declarat Alexandra Corbeanu, profesorul învățământ primar care îi ghidează pe competitorii din cadrul echipajului „Cutezătorii”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți