10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 260 de olteni s-au vaccinat anti COVID-19, în prima etapă de imunizare

- Advertisement -

Prima etapă de vaccinare împotriva virusului COVID-19 a continuat și luni în cele patru centre de imunizare care funcționează la această dată în județul Olt. Astfel, s-au vaccinat anti Coronavirus încă 260 de persoane, cele mai multe prezentându-se la centrul de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, respectiv 115.

S-au mai realizat 95 de imunizări la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ, 30 la Spitalul Orășenesc Balș și 20 la Spital Orășenesc Corabia.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică transmit că în a opta zi a derulării campaniei de vaccinare în Olt nu au fost înregistrate reacții adverse, de la începutul săptămânii trecute și până acum fiind imunizați peste 2.000 de olteni. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie, prima administrare, este de 2.070. Numărul total de reacții adverse de la începutul campaniei de vaccinare este de șase, acestea fiind comune și minore. Menționăm că vaccinarea anti Coronavirus este gratuită, voluntară și necondiționată”, spun reprezentanții DSP.

Până la această dată, la nivelul județului au ajuns 2.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19, acestea fiind distribuite celor patru centre funcționale, respectiv cele de la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Pentru vaccinarea întregii populații din Olt au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Imunizarea se realizează în trei mari etape, fiind vorba de tot atâtea categorii: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți