10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Constructorul Drumului Expres va nivela periodic cu un autogreder varianta de serviciu de la ieșirea din Slatina spre Brebeni

- Advertisement -

Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii pe care prefectul de Olt Florin Homorean a avut-o miercuri cu reprezentanții asocierii de firme care execută lucrările pe Tronsonul II al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, Secției Drumuri Naționale Slatina și Inspectoratului de Poliție Județean Olt. În principiu, cei prezenți au analizat situația existentă la intersecția Drumului Județean 546 cu șantierul șoselei de mare viteză, în zona industrială a municipiului Slatina spre comuna Brebeni.

Din cauza fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat în ultima perioadă, varianta de serviciu a șantierului Drumului Expres a fost serios afectată, circulația rutieră din zonă desfășurându-se în condiții foarte grele.

De aceea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a hotărât să aibă o întâlnire cu constructorul, și nu numai, pentru a găsi soluții ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru conducătorii auto în acest segment de drum. Iar ca măsură provizorie s-a stabilit ca un autogredere ce aparține constructorului să intervină periodic pentru a nivela drumul degradat.   

„Pentru limitarea acestor efecte constructorul a dispus, ca măsură provizorie, până în momentul în care condițiile meteorologice vor permite refacerea părții carosabile, continuarea intervenției periodice cu un utilaj pentru nivelarea părții carosabile, respectiv un autogreder. În perioada imediat următoare se vor pune în aplicare următoarele măsuri: monitorizarea permanentă de către constructor a zonei respective; intervenția periodică a utilajului pentru remedierea provizorie a suprafeței carosabile fără afectarea corpului drumului; refacerea corpului drumului imediat ce condițiile hidrometeorologice vor permite, prin aport de material (amestec optimal)”, a declarat prefectul de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți