22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Fostul șef al Postului de Poliție Fărcașele, trimis în judecată

- Advertisement -

Agentul șef principal de poliție Gheorghe Militaru, fostul șef al Postului de Poliție Fărcașele din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, arestat la jumătatea lunii decembrie pentru luare de mită și trafic de influență, a fost trimis în judecată săptămâna trecută, dosarul penal fiind înregistrat de magistrații Tribunalului Olt pe data de 8 ianuarie. Omul legii a fost prins în flagrant în timp de lua șpagă 750 de euro de la un bărbat ce comisese infracțiunea de fals privind identitatea, martor denunțător.

Potrivit anchetatorilor, pe 3 decembrie 2020, la nivelul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt a fost înregistrat denunțul unui bărbat cu privire la faptul că polițistul, la vremea aceea șeful Poliției Fărcașele, i-a pretins o sumă de bani în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal în care acesta era cercetat. De asemenea, Gheorghe Militaru i-a promis denunțătorului că va interveni pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală, pentru a aproba propunerea făcută de lucrătorul de poliție judiciară.

La data de 17 decembrie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au organizat și realizat prinderea în flagrant a fostului agent de poliție, imediat după ce a primit suma de 750 euro de la denunțător.

În seara aceleiași zile, față de Gheorghe Militaru a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Ulterior, a doua zi, 18 decembrie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, instanța menținând starea privativă de libertate. Cinci zile mai târziu, pe 23 decembrie 2020, magistrații Curții de Apel Craiova aveau să respingă contestația formulată de fostul șef al Postului de Poliție Fărcașele, în continuare arestat în cauză.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți