23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Numărul oltenilor care s-au vaccinat anti COVID-19 a ajuns la 2.400

- Advertisement -

Numărul persoanelor din județul Olt care se imunizează împotriva Coronavirusului continuă să crească. Marți, 12 ianuarie, alți 330 de olteni cae fac parte din prima etapă s-au imunizat anti COVID-19, totalul celor vaccinați până în prezent fiind de 2.400.

Din totalul de 330 de vaccinări, cele mai multe s-au realizat la centrul de la Spitalul Județean de urgență Slatina, respectiv 205, restul fiind efectuate la Spitalul Municipal Caracal – 115, Spitalul Orășenesc Balș – 5 și Spitalul Orășenesc Corabia – 5. Niciuna dintre persoanele imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2 nu a avut reacții adverse.

Numărul oltenilor care s-au vaccinat până acum anti COVID-19 a ajuns la 2.400, transmit specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, din data de 4 ianuarie – prima administrare, este de 2.400. De la începutul campaniei de vaccinare, au fost șase olteni care au avut reacții adverse comune și minore. Menționăm că vaccinarea anti Coronavirus este gratuită, voluntară și necondiționată”, declară reprezentanții DSP.

Patru centre de vaccinare funcționează la ora actuală în Olt, acestea fiind amenajate la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Iar în total, pentru vaccinarea întregii populații, în județ vor funcționa nouă centre de imunizare împotriva COVId-19, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva noului Coronavirus în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate tot atâtea grupe populaționale: persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat (etapa I); populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale (etapa II); populația generală (etapa III).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți