25.2 C
Slatina
miercuri,31 mai,2023
spot_img

Latest Posts

Slatina, la ceas de sărbătoare. Ce premii acordă Primăria la „Gala Laureaților”

20 ianuarie este o zi importantă pentru istoria municipiului Slatina, în anul 2021 împlinindu-se 653 de ani de la prima atestare documentară care a avut loc în 1368. Pentru a omagia trecutul de secole al orașului, Primăria și Consiliul Local Slatina premiază în cadrul ediției a V-a a „Galei Laureaților” din cursul acestui an, performanțele remarcabile obținute de slătineni în anul anterior, rezultatele înregistrate de către aceștia în activitatea lor contribuind la dezvoltarea municipiului pe plan național și internațional. Anul acesta, din cauza pandemiei de Coronavirus, evenimentul nu va fi marcat prin diverse manifestări propriu-zise, câștigătorii urmând a-și ridica premiile în bani de la Direcția Generală Economică.

Primăria Slatina a anunțat, printr-un comunicat de presă, cum se va realiza anul acesta premierea elevilor, a profesorilor, a sportivilor, a antrenorilor și a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2020.

Premiile pentru elevi – Burse de merit

  • Bursa „Eugen Ionescu” acordată elevilor premiați la olimpiade naționale pe specialități– fazele naționale. Valoarea premiului este echivalentul a 100 euro – 486 lei. Vor fi premiați 36 elevi.
  • Bursa „Ion Minulescu” acordată elevilor de la unitățile de învățământ din Slatina care au obținut media 10 de absolvire în anul 2020. Valoarea premiului este echivalentul a 75 euro – 364,50 lei. Vor fi premiați 474 elevi.
  • Bursa „George Poboran” se acordă elevilor din şcolile de arte şi meserii care obţin premiile I-III  la concursurile/ olimpiadele pe meserii în orice fază; această bursă de merit se acordă şi elevilor  din licee, şcoli de arte şi meserii pentru investiţii şi inovaţii. Valoarea premiului este echivalentul a 50 euro – 243 lei). Vor fi premiați 28 elevi.
  • Premiu special, în valoare de 100 lei/elev pentru interpreți individuali,  premiați în concursurile naționale/internaționale de activități extrașcolare. Vor fi premiați 126 elevi.
  • Premiu de excelenţă în valoare de 1.500 lei/disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2020 locul III respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional. Vor fi premiați 24 elevi.

Premiile pentru sportivi:

  • Premiu de excelenţă în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele obţinute în anul 2020, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional. Vor fi premiați 15 sportivi.
  • Premii pentru sportivii de performanţă premiaţi la Competiţiile Naţionale care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ/cluburi afiliate la Federaţiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român, stabilite în funcţie de performanţele obţinute în anul competiţional 2020, poziţia ocupată în clasamentele oficiale si nivelul competiţiei:

Premiul I, în valoare de 250 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 55 sportivi.

Premiul II, în valoare de 200 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 22 sportivi.

Premiul III, în valoare de 150 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale şi la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 12 sportivi.

  • Premiul de performanță în echipă în valoare de 220 lei/ sportiv, persoană(staff) acordat pentru întreaga activitate sportivă în sportul de performanță și pentru atingerea obiectivelor cluburilor în Ligile Naționale (în funcție de sportul olimpic practicat). Vor fi premiați 22 sportivi.

Premii pentru profesori si antrenori

Marele premiu pentru profesori – medalia de bronz este în valoare de 1.500 lei, va fi acordat profesorilor care au pregătit elevii participanți la olimpiadele/concursurile internaționale și va fi acordat unui număr de 8 profesori.

Marele premiu pentru antrenori este în valoare de 500 lei, va fi acordat antrenorilor ai căror sportivi au obţinut premii la  Campionatele  Mondiale, Europene şi Balcanice. Va fi acordat unui număr de 10 antrenori.

Diplomele de merit și premiul pentru profesori vor fi acordate unui număr de 63 de cadre didactice. Premiul este în valoare de 150 lei.

Diplomele de merit și premiul pentru antrenori vor fi acordate în funcție de rezultatul obținut de sportivul/sportivii antrenați, pe fiecare specialitate:

Premiul I în valoare de 250 lei – 12 antrenori;

Premiul II în valoare de 200 lei – 1 antrenor;

Premiul III în valoare de 150 lei – 2 antrenori.

Cuplurile cu domiciliul în municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2020. Vor fi premiate 54 de cupluri cu 1.000 lei/cuplu și diplome înrămate.

În cadrul ediției a V-a a „Galei Laureaților”, care se desfășoară în anul 2021, sunt totalizate 964 de premii și diplome, suma aprobată anul acesta pentru premiere fiind de 400.000 de lei.

„Premierea laureaților se va efectua după o programare stabilită și adusă la cunoștința acestora ulterior prin orice mijloace de comunicare (telefon/e-mail/fax), cu respectarea normelor în vigoare împotriva răspândirii virusului SARS COV-2 (COVID 19),  procedându-se astfel: Elevii, profesorii, sportivii și antrenorii își vor ridica premiile în bani de la casieria Direcției Generale Economice din str. Toamnei, nr.2, diplomele fiind distribuite la secretariatele unităților de învățământ sau reprezentanților la sediul cluburilor sportive, de către personalul din cadrul Primăriei municipiului Slatina – Serviciul Cultură, Sport. Premiile de fidelitate și diplomele înrămate pentru cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie se vor ridica de la casieria Direcției Generale Economice, din str. Toamnei, nr. 2”, se arată în comunicat remis de municipalitate.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.