Meteorologii au emis o informare de ger pentru întreaga țară

Județul Olt, ca de altfel întreaga țară, va fi sub incidența unei informări meteorologice de ger care intră în vigoare din noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02:00, și va fi valabilă până în dimineața zilei de miercuri, 20 ianuarie, la ora 10:00.

Nopțile și diminețile vor fi extrem de geroase, potrivit meteorologilor termometrele arătând temperaturi minime care coboară frecvent sub – 10 grade Celsius, în unele zone fiind și de – 20 de grade, în timp ce maximele diurne vor fi și acestea negative, încadrându-se, în general între – 10 și 0 grade Celsius.

„Vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub – 10 grade și se vor încadra, în general, între – 18 și – 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub – 20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între – 10 și 0 grade”, transmite ANM.

Meteorologii mai spun că local se va semnala ghețuș.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<