12.3 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

S-au raportat alte 29 de infecții COVID-19 și un deces în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, de la începutul pandemiei și până în prezent, bilanțul cazurilor de Coronavirus înregistrate în Olt este de 10.137. Numai în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu virusul SARs-CoV-2 încă 29 de olteni. Continuăm să avem și pacienți internați în spital, reconfirmați cu boala, iar județul este din nou pe lista deceselor, cu ultimul comunicat sâmbătă ajungând la un total de 228.

Oficialii de la Centru au transmis că, distinct de cele 29 de cazuri nou confirmate cu COVID-19, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 12 persoane au fost reconfirmate pozitiv la testarea pentru depistarea infecției cu virusul.

Iar din totalul de 10.137 de olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2, sunt 228 care au încetat din viață, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. Un ultim deces a fost raportat sâmbătă de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Cel de-al 228-lea deces este al unui bărbat, în vârstă de 75 de ani, din mediul rural, care în data de 22 decembrie 2020 a solicitat, prin Ambulanță, efectuarea unui test pentru determinarea infecției COVID-19, cu rezultat pozitiv în data de 24 decembrie. În data de 30 decembrie, acesta a ajuns la Spitalul Municipal Caracal, cu stare generală alterată și a fost internat, iar în data de 14 ianuarie 2021, din păcate, a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID. Ca și boli asociate acesta mai avea hipertensiune arterială, obezitate grad I și diabet zaharat.

Datele raportate de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este în Olt de 0,68 la mia de locuitori, județul ca și alte 13 județe ale țării rămânând în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți