Continuă campania de vaccinare anti COVID-19, din data de 4 ianuarie și până sâmbătă, la nivelul centrelor din județul Olt fiind imunizate cu vaccinul Pfizer BioNTech, prima administrare, nu mai puțin de 3.270 de persoane. 186 dintre olteni s-au imunizat sâmbătă, iar unul a avut reacții adverse generale.
De la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului Coronavirus, șapte personae au avut reacții adverse, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.
„Numărul total de reacții adverse comune și minore înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, este de șapte. Niciunul dintre oltenii imunizați prima data nu a avut reacții locale, cu durere la locul injectării, toți cei șapte prezentând reacții generale, respectiv febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie și alergii de tip urticarie”, transmite DSP.
Până acum, la nivelul județului Olt se desfășoară atât etapa I de vaccinare, cât și etapa a II-a. Prima are loc în patru centre de imunizare, respectiv cele de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Orășenesc Balș și Spitalul Orășenesc Corabia, în timp ce a doua a debutat vineri și este desfășurată atât prin echipe mobile, cât și în opt centre.
Imunizarea beneficiarilor din centrele de îngrijiri rezidențiale se realizează prin două echipe mobile de vaccinare, aceasta derulându-se în perioada 15 – 20 ianuarie 2021. Celelalte categorii de persoane, respectiv adulți cu vârsta de peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale, începe de luni, 18 ianuarie, și va avea loc în cele opt centre de imunizare – trei în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” și câte unul în Caracal – clădire administrativă Parc, Balș – clădirea Primăriei, la subsol, Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate (nefuncțional).
Imunizarea anti COVID-19 în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate tot atâtea grupe populaționale: persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat (etapa I); populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale (etapa II); populația generală (etapa III).