3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

34 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, anunțate în Olt. Bilanțul total al cazurilor a ajuns la 10.171

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la 10.171 de cazuri de Coronavirus, de la începutul pandemiei, doar în ultimele 24 de ore, potrivit raportării reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, înregistrându-se 34 dintre acestea. Pe lângă îmbolnăvirile noi, avem și acum bolnavi reconfirmați cu virusul SARS-CoV-2. Din nefericire, autoritățile centrale au mai raportat duminică  și un deces.

Datele prezentate de Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cele 34 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 15 persoane reconfirmate pozitiv cu virusul SARs-CoV-2.

Totodată, sunt și 229 de olteni care au pierdut lupta cu COVID-19, de la începutul pandemiei. Oficialii de la Centru au fost anunțat duminică ultimul dintre acestea.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din mediul urban, care pe data de 9 ianuarie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, cu trei zile înainte, pe 6 ianuarie, fiind pozitivat după ce a solicitat, prin Ambulanță, efectuarea unui test pentru determinarea infecției cu virusul. Din păcate, vineri, 15 ianuarie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID, iar ca și comorbidităț acesta avea hipertensiune arterială gradul II și boală cronică coronariană ischemică dureroasă.

La ora actuală, rata de incidență cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este în județul Olt de 0,72 la mai de locuitori, acesta ca și alte 14 județe din România fiind în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți