15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte 126 de persoane din Olt s-au imunizat împotriva virusului SARS-CoV-2

- Advertisement -

Etapa I de vaccinare împotriva noului Coronavirus a continuat și duminică la nivelul județului Olt, numărul persoanelor imunizate în această zi fiind de 126. Vaccinările s-au realizat doar la nivelul a două dintre centre de vaccinare, respectiv cele de la Spitalul Județean de Urgență Slatina – 120 și Spitalul Municipal Caracal – șase, în timp ce la celelalte două centre dedicate derulării etapei I, respectiv cele de la Spitalul Orășenesc Balș și Spitalul Orășenesc Corabia, nu au avut loc imunizări.

De la începutul campaniei de vaccinare în județ, respectiv data de 4 ianuarie, și până acum prima doză a fost administrată la 3.396 de olteni.

„Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie 2021, prima administrare, este de 3.396. De la începutul campaniei de vaccinare, șapte persoane au avut reacții adverse comune și minore, respectiv generale – febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie și alergii de tip urticarie. Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară și necondiționată”, transmit specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

De vineri, 15 ianuarie, în județ a debutat și etapa a II-a de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2, aceasta fiind desfășurată atât prin echipe mobile, cât și în opt centre. Imunizarea beneficiarilor din centrele de îngrijiri rezidențiale se realizează prin două echipe mobile de vaccinare și se derulează în perioada 15 – 20 ianuarie 2021. Celelalte categorii de persoane, respectiv adulți cu vârsta de peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale, a început luni, 18 ianuarie, și va avea loc în cele opt centre de imunizare – trei în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” și câte unul în Caracal – clădire administrativă Parc, Balș – clădirea Primăriei, la subsol, Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate (nefuncțional).

Vaccinarea populației din Olt se realizează în trei mari etape, fiind vorba de tot atâtea categorii: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți