2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 4.300 de olteni, programați a se vaccina împotriva noului Coronavirus până la sfârșitul lunii

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică transmit că de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19 în județ, respective data de 4 ianuarie, centrelor de imunizare care funcționează în Olt le-au fost distribuite aproximativ 4.600 de doze. Din totalul acestora, au fost realizate aproximativ 3.900, în jur de 290 fiind persoane care fac parte din etapa a doua de vaccinare. Datele oficiale mai arată că până la sfârșitul acestei luni sunt aproape 4.300 de olteni care s-au mai programat pentru a se imuniza împotriva Coronavirusului.

„De la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19 până în prezent, la nivelul județului Olt au fost repartizate 4.574 doze de vaccin, care au fost distribuite centrelor de vaccinare. Numărul persoanelor vaccinate împotriva Coronavirus cu vaccinul Pfizer BioNTech, până la data de 18 ianuarie, este de 3.884, din care 284 în cadrul etapei a II-a. Numărul de programări pentru vaccinarea împotriva infecției COVID-19, în perioada 18 – 31 ianuarie, a ajuns la 4.284”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

În județ, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare anti COVID-19, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, cât și etapa a II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Cele două etape au loc în 12 centre de vaccinare, respectiv patru pentru etapa I la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia și opt pentru a doua etapă – trei în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” și câte unul în Caracal – clădire administrativă Parc, Balș – clădirea Primăriei, la subsol, Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate (nefuncțional). Totodată, în această etapă a două, imunizarea beneficiarilor din centrele de îngrijiri rezidențiale se realizează prin două echipe mobile de vaccinare, aceasta încheindu-se miercuri, 20 ianuarie.

Totodată, în Olt urmează a se derula și etapa III, în cadrul căreia populația generală va fi vaccinată împotriva Coronavirusului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți