12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Parchetele Balș și Olt au cel mai mic număr de procurori. Jumătate dintre posturi sunt vacante

- Advertisement -

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității situația posturilor de procurori vacante la nivelul parchetelor din întreaga țară, iar la nivelul județului Olt majoritatea parchetelor duc lipsă de personal. La data de 12 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, dar și Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, aveau cel mai mic număr de procurori, jumătate dintre funcții fiind libere.

Parchetul Balș este instituția unde gradul de ocupare este cel mai scăzut, de doar 50%. Singurul post de conducere prevăzut nu este ocupat, iar din cele trei funcții de execuție sunt ocupate două. Astfel, celelalte locuri, respectiv unul de conducere și unul de execuție, sunt vacante în prezent.

Un grad de ocupare de 53,85% este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Aici, din cele patru posturi de conducere sunt ocupate doar două, iar din cele nouă funcții de execuție sunt ocupate doar cinci. Puțin mai bine stau Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia. La Slatina, niciunul dintre cele două posturi de conducere prevăzute nu este ocupat, fiind vacante la început de an, iar din cele zece funcții de execuție, nouă sunt ocupate de procurori. Nici la Corabia singurul post de conducere nu este ocupat, însă toate cele trei funcții de execuție au ocupanți.

Parchetul Caracal rămâne singura instituție din Olt care nu duce lipsa de procurori, gradul de ocupare fiind de 100%. Astfel, singura funcție de conducere și toate cele cinci posturi de execuție sunt ocupate în totalitate de procurori.

Datele prezentate de Consiliul Superior al Magistraturii mai arată că la nivel județean, per total Parchetul Olt și parchete subordonate, gradul de ocupare în privința numărului de procurori este de 69,23%. Din cele nouă funcții de conducere prevăzute sunt ocupate numai trei, șase fiind vacante, iar dintre cele 30 de posturi de execuție sunt ocupate 24, șase fiind libere la început de an.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți