12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

46 de cazuri Coronavirus, dar și un deces, comunicate miercuri în Olt

- Advertisement -

Datele oficiale anunțate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că în județul Olt, de la începutul pandemiei și până acum, s-au înregistrat 10.250 de infecții cu virusul SARS-CoV-2. Din acest total, doar în utlima zi au fost 46 de olteni confirmați cu noul Coronavirus. Din păcate, autoritățile centrale, dar și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, au comunicat și un nou deces.

Și în acest moment, avem bolnavi internați în spitalele din județ care au același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cazurile nou confirmate, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 16 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Iar dintre cei 10.250 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, 231 au încetat din viață de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor aveau și de alte probleme medicale grave.

Decesul unuia dintre aceștia a fost comunicat miercuri de oficialii de la Centru. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 73 de ani, din mediul rural, care pe 3 ianuarie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, ziua următoare fiind pozitivat. Din păcate, luni, 18 ianuarie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, pneumonie și infecția COVID-19, iar ca boli asociate hipertensiune arterială și stent coronarian.

În privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta era de 0,57 la mia de locuitori, Olt fiind unul dintre cele 21 de județe care se află în scenariul verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți