12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

653 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei. Câștigătorii „Galei Laureaților” încep să-și ridice premiile

- Advertisement -

Este 20 ianuarie, iar în această zi se împlinesc 653 de ani de la prima atestare documentară, care a avut loc în anul 1368. Pentru a omagia trecutul de secole al orașului, Primăria și Consiliul Local Slatina premiază în cadrul ediției a V-a a „Galei Laureaților” performanțele remarcabile obținute de slătineni în anul anterior, rezultatele înregistrate de către aceștia în activitatea lor contribuind la dezvoltarea municipiului pe plan național și internațional. Nu vor fi evenimente propriu-zise în cadrul căreia vor fi acordate distincțiile, însă câștigătorii acestora vor intra în posesia acestora în perioada imediat următoare. Primii laureați, sunt așteptați încă de miercuri pentru a ridica premiile.

În această zi de sărbătoare, Emil Moț, primarul municipiului Slatina, a adresat un scurt mesaj pentru locuitorii acestei urbe. „La mulți ani, Slatina! La mulți ani, dragi slătineni! Felicitări tuturor acelora dintre dumneavoastră care într-un an plin de provocări precum anul 2020, ați obținut performanțe deosebite! Felicitări, acelora dintre dumneavoastră care ne-ați demonstrat ce înseamnă longevitatea unei căsnicii!”, a spus edilul.

Chiar și cu provocările aduse de contextual actual al pandemiei de Coronavirus, inclusiv anul acesta municipalitatea a decis premierea a 688 de elevi, 71 de profesori, 126 de sportivi, 25 de antrenori și 54 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cuantumul total al celor 964 de premii acordate în cadrul ediției a V-a a evenimentului „Gala Laureaților” este de 400.000 de lei.

Dat fiind contextul pandemic, premierea laureaților se va efectua în baza unei programări ce va fi adusă acestora la cunoștință, centrele de ridicare a premiilor având următoarele locații: elevii, profesorii, sportivii și antrenorii își vor ridica premiile în bani de la casieria Direcției Generale Economice din strada Toamnei, nr. 2, diplomele fiind distribuite la secretariatele unităților de învățământ sau reprezentanților la sediul cluburilor sportive, de către personalul din cadrul Primăriei municipiului Slatina – Serviciul Cultură, Sport. Premiile de fidelitate și diplomele înrămate pentru cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie se vor ridica de la casieria Direcției Generale Economice, din strada Toamnei, nr. 2.

Încă de miercuri, 20 ianuarie, o parte dintre laureați își pot ridica premiile. „Începând de astăzi (miercuri n.r.), după ora 13:00, cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie pot ridica premiile de fidelitate și diplomele înrămate. Pentru a intra în posesia acestora, este necesară prezența unuia dintre soți (sau a amândurora) la casieria Direcției Generale Economice, din strada Toamnei, nr. 2. Important – acestea se eliberează în baza actelor de identitate ale ambilor soți!”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți