22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bătăușul de pe terasa barului din Brastavățu, acuzat de tentativă de omor

- Advertisement -

Bărbatul în vârstă de 44 de ani, din comuna Brastavățu, agresorul bărbatului de 39 de ani, scandalul petrecându-se la începutul anului pe terasa barului din localitate, a fost reținut marți noaptea, în jurul orei 23:00, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Acuzat inițial de lovire sau alte violențe, bătăușul este cercetat acum penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Decizia a fost luată în urma concluziilor medicului legist, după ce victima a fost internată la Spitalul Municipal Caracal, apoi a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina și ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, de unde s-a externat vineri, 15 ianuarie. S-a stabilit că viața bărbatului de 39 de ani, originar din orașul Scornicești, dar care era în vizită la mama sa, din Brastavățu, când a avut loc încăierarea, a fost pusă în pericol, acesta având nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale.

Anchetatorii spun că tot scandalul a pornit de la un conflict mai vechi între cei implicați, agresorul, pe numele său Traian Barbu, cunoscut drept Barbone, fiind însoțit de alte două persoane când a venit la bar.

„În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 3 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, inculpatul, împreună cu alte două persoane, pe fondul unui conflict anterior, s-au deplasat la un bar din apropierea locuinţei, împrejurare în care au agresat-o pe victima R. S., un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Scorniceşti, cu obiecte contondente,  precum şi cu pumnii şi picioarele, lovind-o peste tot corpul dar, în special, în zona capului, lovituri în urma cărora victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii. Pentru încadrarea juridică în infracţiunea de tentativă la omor, s-a avut în vedere zona vitală vizată de către inculpat, respectiv zona capului, obiectul vulnerant folosit, respectiv rangă/levier metalic, precum şi concluziile preliminarii eliberate la data de 19 ianuarie de către Serviciul Județean de Medicină Legală Olt, din care rezultă că victima a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure, cel puţin unul de formă alungită, care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu precizarea că leziunile traumatice suferite au pus în primejdie viaţa victimei. De asemenea, s-a avut în vedere că inculpatul a fost însoţit de alte două persoane, considerent pentru care la încadrarea juridică s-a reţinut şi circumstanţa agravantă prevăzută de articolul 77, alineat 1, litera a, din  Codul Penal, respectiv săvârşirea faptei de 3 sau mai multe persoane împreună”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Bătăușul de 44 de ani, din comuna Brastavățu, a fost prins marți, în urma a două percheziții domiciliare care au avut loc în localitate, acesta fiind dus imediat la audieri. Miercuri, în privința bărbatului procurorii urmează a formula propunere de arestare preventivă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți