10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mai multe oi găsite moarte pe un curs de apă din comuna Bobicești

- Advertisement -

Veste tristă pentru proprietarul mai multor oi din comuna Bobicești, care a aflat că acestea au fost găsite înecate pe cursul unei ape, înghețat și care traversează localitatea. Polițiștii sunt la fața locului pentru a face cercetări și a stabili ce s-a întâmplat, mai ales că nici ciobanul care se ocupa de îngrijirea acestora este de negăsit.

Incidentul a fost sesizat oamenilor legii miercuri, undeva în jurul orei 13:30.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești au fost sesizați cu privire la faptul că în pârâul din localitate sunt mai multe oi înecate. De asemenea, persoana care a sesizat a menționat că nu cunoaște unde este ciobanul care avea oile în grijă. Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru a efectua cercetări”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Proprietarul animalelor a anunțat și reprezentanții Primăriei Bobicești despre faptul că acestea au fost găsite înecate în pârâul înghețat, spunând că în total ar fi vorba de vreo 100 de oi.

„Ne-a sesizat și pe noi proprietarul, a menționat că ar fi vorba despre o sută de oi care s-ar fi înecat în pârâul Bârlui, undeva între localitățile Bobicești spre Morunglav, mai mult spre comuna Morunglav. Nu știm nimic cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla, ținând cont că nici ciobanul pe care îl avea angajat nu se știe unde este, acesta neaflându-se în zona în care animalele au fost găsite moarte. Ar fi fost observată o bâtă care ar fi identică celeia pe care acesta o folosea pentru a le mâna la păscut. Este posibil să se fi speriat și să fi fugit. Poliția este la fața locului pentru a face cercetări și a vedea ce s-ar fi putut întâmpla”, a spus Ilie Chitez, primarul comunei Bobicești.  

Pentru a scoate oile moarte din pârâul înghețat, polițiștii au solicitat sprijin echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, oamenii legii căutându-l și pe cioban, care este de negăsit și se crede că s-ar fi înecat.

„Echipaje de pompieri de la Detașamentul Slatina și Garda Balș, acționează în localitatea Morunglav, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în pârâul Bârlui. Misiunea se desfășoară cu dificultate, din cauza zonei greu accesibile și a faptului că apa pârâului este înghețată. Până în acest moment au fost degajate cadavrele a peste 60 de oi, iar misiunea continuă, cu sprijinul scafandrilor, pentru căutarea bărbatului posibil înecat”, a menționat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

La lăsatul întunericului, căutările au încetat, însă fără a avea succes, ciobanul, considerat dispărut, nefiind găsit. „Au fost executate căutări pe apă, cu ajutorul scafandrilor, și pe ambele maluri ale pârâului Bârlui, fără rezultat. Căutările vor fi reluate, la solicitarea organelor de poliție, în funcție de cercetările desfășurate. Au fost evacuate, în total, din apă cadavrele a 70 de oi”, a mai spus reprezentantul ISU.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți