14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 70% dintre beneficiarii adulţi din centrele DGASPC Olt, vaccinaţi anti-COVID

- Advertisement -

Peste 70% dintre beneficiarii adulţi şi peste jumătate dintre angajaţii din centrele rezidenţiale şi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt au fost vaccinaţi anti-COVID, iar campania de imunizare continuă, a anunţat directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca.

Aceasta a precizat că au optat pentru vaccinare anti-COVID peste 90% dintre beneficiarii din centrele instituţiei şi peste 75% dintre angajaţii din respectivele centre.

„Vaccinarea merge bine, a început de vineri, când echipe mobile s-au deplasat la centre, iar noi le-am asigurat tot suportul. Până astăzi, s-au vaccinat 342 de beneficiari dintre cei 460 care au optat pentru vaccinare. În total sunt 476 de beneficiari. Referitor la cei care nu s-au vaccinat, diagnosticul nu a permis ori ei sau reprezentantul lor legal nu au optat pentru vaccinare. Pentru că, în cazul celor fără discernământ, vaccinarea s-a făcut cu acordul scris al reprezentantului legal. Se continuă vaccinarea, aproximativ 90% din totalul beneficiarilor adulţi urmând să se vaccineze”, a declarat pentru AGERPRES Rădiţa Piroşca.

Vaccinarea este în continuare în desfăşurare şi pentru personalul din centre rezidenţiale ale DGASPC, până în prezent fiind administrată prima doză de vaccin unui număr de 622 de salariaţi ai instituţiei.

„S-au vaccinat 622 de salariaţi, procesul este în desfăşurare, au optat pentru vaccinare 830 de salariaţi din 1.095. Dar sunt persoane care au revenit asupra opţiunii, în sensul că doresc să se vaccineze. Probabil că au aşteptat mai multe informaţii sau să vadă ce reacţii au ceilalţi colegi ai lor. Însă şi dintre salariaţi au optat pentru vaccinare peste 75%”, a spus aceasta.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, de la începutul campaniei de imunizare, în judeţ au fost distribuite 4.574 de doze de vaccin, fiind administrate până pe 18 ianuarie 3.884 de doze. 

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți