20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de persoane din Olt, imunizate anti COVID-19 în etapa a doua

- Advertisement -

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului Coronavirus, respectiv din data de 4 ianuarie și până în prezent, 5.744 doze de vaccin au fost repartizate județului Olt, acestea fiind distribuite centrelor de vaccinare. Aproape 4.300 de persoane au fost deja imunizate în cadrul celor două etape demarate, iar peste o mie dintre ele sunt doar în cea de-a doua.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmis că până miercuri, 20 ianuarie, sunt 4.297 de persoane imunizate anti COVID-19, din care 1.076 s-au vaccinat în etapa a doua. Totodată, numărul de programări pentru vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, începând cu data de 18 ianuarie și până pe 10 februarie 2021, a ajuns la 7.386.

La această dată, în județ procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva Coronavirusului, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, cât și etapa a II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Cele două etape au loc în 12 centre de vaccinare, respectiv patru pentru etapa I la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia și opt pentru a doua etapă – trei în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” și câte unul în Caracal – clădire administrativă Parc, Balș – clădirea Primăriei, la subsol, Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate (nefuncțional).

În această etapă a doua s-a realizat și imunizarea beneficiarilor din centrele de îngrijiri rezidențiale, prin două echipe mobile de vaccinare, care s-a încheiat miercuri. De asemenea, în Olt urmează a se derula și etapa III, în cadrul căreia populația generală va fi vaccinată împotriva Coronavirusului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți