15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primele opt autobuze electrice vor circula în curând pe străzile din Slatina

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță că în viitorul apropiat transportul public de călători din municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești se va desfășura în condiții moderne, având în vedere că procedura de atribuire a achiziției publice pentru 131 de autobuze electrice, cu o lungime de aproximativ 12 metri și operabile în condiții de deal. Și cum termenul de depunere a contestațiilor a expirat și nu s-au primit contestații, ministerul urmează a încheia cu beneficiarii contractul de furnizare pentru cele șapte loturi. Pe arterele care tranzitează municipiul Slatina urmează a circula opt din totalul de peste 130 autobuze electrice ce se vor achiziționa.  

Potrivit Ministerului Dezvoltării, valoarea proiectului implementat la nivelul municipiului Slatina, este de 21,2 milioane lei, fără TVA, și presupune achiziționarea a opt autobuze electrice, trei stații de încărcare rapidă și opt stații de încărcare lentă, ofertantul declarat câștigător fiind Anadolu Automobil Rom SRL, iar produsul NS 12, provenit din Cehia.

MDLPA mai transmite că în prezent mai sunt în evaluare alte trei proiecte de achiziție, care se vor finaliza în perioada următoare: Brașov și Timișoara; Alexandria, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Constanța, Focșani, Slobozia și Lugoj; Iași, județul Neamț, Târgu Mureș și județul Tulcea.

Finanțarea proiectelor este asigurată de minister, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți