10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Agresorul din Brastavățu, arestat preventiv pentru 30 de zile

- Advertisement -

Traian Jan Barbu, zis Barbone, în vârstă de 44 de ani, din comuna Brastavățu, agresorul bărbatului de 39 de ani în timpul scandalului care a avut loc în seara zilei de 3 ianuarie pe terasa unui bar, din localitate, a fost arestat preventiv.

Acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, bătăușul a fost prezentat miercuri seara în fața magistraților Tribunalului Olt, care au admis propunerea procurorilor Parchetului Olt și au dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată, însă până acum niciuna dintre părțile din dosar nu a formulat contestație.  

Anchetatorii precizează că scandalul de pe terasă a pornit de la un conflict mai vechi între cei implicați, agresorul fiind însoțit de alți doi bărbați când a venit la bar.

„S-a reţinut că în seara zilei de 3 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, inculpatul, împreună cu alte două persoane, pe fondul unui conflict anterior, s-au deplasat la un bar din apropierea locuinţei, împrejurare în care au agresat-o pe victima R. S., un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Scorniceşti (dar care era în Brastavățu, pentru că venise în vizită la mama sa), cu obiecte contondente,  precum şi cu pumnii şi picioarele, lovind-o peste tot corpul, dar în special în zona capului, lovituri în urma cărora victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii”, se arată într-un comunizat de presă remis de Parchetul Olt.

Pentru încadrarea juridică în infracţiunea de tentativă la omor, procurorii au avut în vedere zona vitală vizată de bătăuș, respectiv zona capului, obiectul vulnerant folosit, respectiv rangă/levier metalic, precum şi concluziile preliminarii eliberate la data de 19 ianuarie de Serviciul Județean de Medicină Legală Olt. Medicul legist spune că victima a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure, cel puţin unul de formă alungită, care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu precizarea că leziunile traumatice suferite i-au pus viața în pericol. Anchetatorii au mai menționat că au luat în calcul și faptul că inculpatul a fost însoţit de alte două persoane, considerent pentru care la încadrarea juridică s-a reţinut şi o circumstanţă agravantă, respectiv săvârşirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună.

Imediat după încăierare, bărbatul de 39 de ani a fost internat la Spitalul Municipal Caracal, apoi a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina și ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, de unde s-a externat vineri, 15 ianuarie. Bătăușul Barbone avea să fie prins marți, în urma a două percheziții domiciliare care au avut loc în localitatea Brastavățu, acesta fiind dus imediat la audieri și reținut. În prezent, inculpatul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Olt.   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți