10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 5.100 de olteni imunizați împotriva Coronavirusului. Aproape 7.000 doze de vaccin, primite până acum în județ

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmit că de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, în data de 4 ianuarie, și până acum, în județ au fost repartizate aproape 7.000 doze de ser imunologic, mai precis 6.914, care au fost distribuite centrelor de vaccinare. Peste 5.100 dintre acestea au fost deja administrate oltenilor, în timp ce alți peste 25.400 așteaptă să se imunizeze împotriva Coronavirusului, așa cum arată datele privind programările făcute până la acest moment.

„Sunt 5.157 de persoane imunizate anti COVID-19, din care 1.795 s-au vaccinat în etapa a doua. Totodată, numărul de programări pentru vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, începând cu data de 18 ianuarie și până pe 31 martie 2021, a ajuns la 25.405, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de vaccinare”, spun reprezentanții DSP Olt.

În județ, procesul de vaccinare se desfășoară în prezent conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva noului Coronavirus, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, dar și etapa a II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Cele două etape au loc în 12 centre de vaccinare, respectiv patru pentru etapa I la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia și opt pentru a doua etapă – trei în Slatina, toate fiind la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” și câte unul în Caracal – clădire administrativă Parc, Balș – clădirea Primăriei, la subsol, Corabia – sala de ședințe a Complexului Sportiv „San Siro”, Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate și Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate (nefuncțional).

Totodată, în Olt urmează a se derula și etapa a III-a, în cadrul căreia populația generală va fi vaccinată împotriva Coronavirusului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți