20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Șofer băut și cu permisul suspendat, urmărit de polițiști pe străzile Slatinei. A fost reținut

- Advertisement -

Un bărbat de 48 de ani, din municipiul Slatina, care se afla într-o stare avansată de ebrietate, a fost duminică autorul mai multor infracțiuni rutiere comise pe arterele urbei. Având și permisul auto suspendat, acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor, care au pornit în urmărirea sa. Șoferul a gonit cu autoturismul pe mai multe artere din Slatina, respectiv străzile Nicolae Bălcescu, Oltului și Fundătura Oltului, inclusiv bulevardul Nicolae Titulescu, și chiar a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Urmărirea spectaculoasă s-a încheiat pe strada Tudor Vladimirescu, conducătorul fiind blocat în trafic, iar mai apoi reținut.    

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că polițiștii din Slatina, cu sprijinul unui jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au fost cei care, în timp ce acționau în municipiul Slatina pentru siguranța cetățenilor, au efectuat semnalul regulamentar de oprire al conducătorului unui autoturism, care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, din localitate.

„Șoferul nu s-a conformat solicitării oamenilor legii, continuându-și deplasarea, iar polițiștii au pornit de îndată în urmarirea autoturismului. În timpul deplasării, mașina condusă de bărbat a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, rezultând doar pagube materiale. Conducătorul auto a continuat să se sustragă solicitării de a opri, mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției municipiului Slatina intervenind și reușind să blocheze autoturismul în trafic”, a spus reprezentantul IPJ.

În urma verificărilor efectuate,  polițiștii au stabilit faptul că vehiculul a fost condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Slatina. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,13 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, și a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge. Totodată, potrivit oamenilor legii, slătineanul are permisul de conducere suspendat.

În urma infracțiunilor comise, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Biroului Rutier Slatina, fiind cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți