DGASPC caută 20 de asistenți maternali profesioniști în Olt. Patru persoane, deja la cursuri de formare

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt continuă și anul acesta să angajeze asistenţi maternali profesioniști prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care este partener. Și în 2021 sunt căutate 20 de persoane din județ care să devină asistenți, iar în ultimele zile au fost patru persoane care au urmat cursurile de formare inițială în această profesie, evaluarea lor fiind una favorabilă.

Încă de la începutul anului trecut, DGASPC Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Olt, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti. Iar din luna decembrie 2020 şi până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt nu mai puţin de șapte cereri de evaluare, două luna trecută și cinci în luna ianuarie, de către persoane cu domiciliul în judeţul Olt care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti, toate acestea fiind în curs de evaluare.

„Începând cu data de 13 ianuarie și până vineri, 22 ianuarie, au fost patru persoane care au urmat cursurile de formare inițială în această profesie, acestea fiind evaluate favorabil. În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat opt primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instituţie. 

Întrucât în anul 2021 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, direcția face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali profesionişti, mai transmit reprezentanţii DGASPC Olt.

2 comentarii la „DGASPC caută 20 de asistenți maternali profesioniști în Olt. Patru persoane, deja la cursuri de formare

  • Buna ziua ma numesc Paun Bita din Sudinita olt si doresc sa devin asistent maternal

    Răspunde
    • Bună seara! Mă numesc Marcu Iulia. Sunt din Caracal. Sunt căsătorită de 14 ani și sunt mama a 3 copii. As dori sa devin asistent maternal

      Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<