Polițiștii olteni au oprit în trafic mai mulți șoferi băuți. Sunt cercetați penal

Trei conducători auto sunt cercetați penal de polițiștii rutieri după ce, în ultimele zile, au fost depistați în stare de ebrietate la volan și nu numai. Unul dintre ei consumase băuturi alcoolice în exces, având o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat, iar altul nu doar că era sub influența alcoolului, dar nu avea nici permis de conducere.   

Duminică noaptea, în jurul orei 01:00, polițiștii din orașul Drăgănești Olt, l-au prins în trafic pe un bărbat de 30 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, acesta prezenta o concentrație de 1,34 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Și în dimineața zilei de luni, la ora 05:35, polițiștii rutieri din municipiul Slatina au depistat un bărbat de 29 ani, din comuna Oporelu, care se afla în stare de ebrietate la volanul unei mașini. Acesta conducea un autoturism în comuna Brebeni, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul arătând că avea o concentrație de 0,57 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor doi șoferi au fost întocmite dosare penale, fiind cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Redea, pe lângă faptul că era băut, nu avea nici permis de conducere. Polițiștii din municipiul Caracal l-au găsit conducând autoturismul în localitate, fără a poseda permis auto. Totodată, în urma testării cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că prezenta o concentrație de 0,20 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În urma celor întâmplate, bărbatul din Redea s-a ales cu dosar, fiind cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<