18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Trei decese din cauza COVID-19, raportate marți în Olt. Unul este al unui bărbat de doar 34 de ani, care era obez

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, de la începutul pandemiei și până în prezent, bilanțul oltenilor care au murit din cauza infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 238. Trei dintre decesele acestora au fost raportate marți de oficialii de la Centru și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, unul dintre ele fiind al unui tânăr de doar 34 de ani, care suferea de obezitate. Originar din comuna Stoenești, acesta se întorsese recent din Marea Britanie, și a murit în Spitalul Slatina, la doar trei zile după ce s-a internat. Totodată, numărul cazurilor de Coronavirus este în prezent de 10.421, numai în ultimele 24 de ore fiind diagnosticate cu virusul COVID-19 încă 30 de persoane din județ. În Olt, continuăm să avem și pacienți internați în spital, reconfirmați cu boala

Autoritățile centrale au transmis marți că, distinct de cele 30 de cazuri nou confirmate cu COVID-19, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 13 persoane au fost reconfirmate pozitiv la testarea pentru depistarea infecției cu virusul.

Iar din totalul de 10.421 de olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2, sunt 238 care au încetat din viață, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave.

Ultimele trei decese a fost comunicate marți de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, printre ele și cel al unui bărbat de 34 de ani, din mediul rural.

Olteanul s-a internat pe 20 ianuarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în ziua următoare fiind pozitivat cu virusul. Din păcate, sâmbătă, 23 ianuarie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie și infecția COVID-19, iar ca și boală asociată avea obezitate.

Un alt deces anunțat este al unei femei, în vârstă de 85 ani, tot din mediul rural, care s-a internat la Spitalul Slatina pe 20 ianuarie și pe 22 ianuarie a fost confirmată. Inima sa a încetat să mai bată pe 24 ianuarie, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID, ca și comorbidități având astm bronșic și hipotensiune arterială.

Totodată, a mai decedat o femeie de 64 ani, din mediul rural, care a ajuns la SJU Slatina și s-a internat pe 17 ianuarie, ziua următoare fiind pozitivată cu virusul. Din nefericire, pe 23 ianuarie a murit, cauzele decesului fiind Stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19. Aceasta mai suferea de diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și fibrilație atrială cu alură ventriculară rapidă.

Datele raportate de oficialii de la Centru mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să scadă și este în județ de 0,53 la mia de locuitori, Olt, la fel ca și alte 26 de județe din țară, fiind în scenariul verde.

Cum arată situația epidemiologică marți

10.421 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

30 cazuri noi

9.865 persoane vindecate de la începutul pandemiei

53 de persoane internate

15 persoane aflate pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

265 persoane aflate în izolare la domiciliu

314 persoane aflate în carantinare la domiciliu

28.141 persoane testate

238 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți